Een allrisk autoverzekering van ING

Door | 4 maart 2012

Met een ING allrisk autoverzekering heeft u een zeer volledige allrisk autoverzekering tegen een scherp premie. U heeft bij het aangaan van de autoverzekering tevens de optie om een aantal aanvullende verzekeringen af te sluiten.

ING biedt voor een autoverzekering drie soorten aan:

 1. WA
 2. WA Extra
 3. WA Casco

 

Daarnaast biedt men de aanvullende verzekeringen:

 • Schadeverzekering voor inzittende: deze verzekering voor inzittende biedt vergoeding bij lichamelijk letsel of benadeling van de gezondheid van de verzekerde als de schade medisch vastgesteld kan worden en veroorzaakt is door een verkeersongeval waarbij de verzekerde in het verzekerde voertuig aanwezig was, Deze verzekering keert ook uit als er materiële schade is aan zaken die zich in het voertuig bevonden.
 • Rechtsbijstandsverzekering auto: met deze verzekering heeft u professionele , juridische hulp van SRK Rechtsbijstand bij een verkeersongeval met de verzekerde auto. Zo biedt deze verzekering dekking voor rechtsbijstand bij:
  • Het verhalen van schade die buiten uw schuld is veroorzaakt. De schade is ontstaan door een verkeersongeval met de verzekerde auto;
  • Een strafzaak waarbij u bent betrokken als verdachte van een verkeersovertreding of misdrijf met de verzekerde auto;
  • Een verzoek tot teruggave van de verzekerde auto, kentekenbewijs of een in beslag genomen rijbewijs;
  • Aankoop, onderhoud, reparatie of revisie van uw met allrisk autoverzekering verzekerde auto;
  • Een juridisch geschil over personenschade ontstaan door een verkeersongeval (of ander onheil) met de allrisk autoverzekering verzekerde auto.

 

Voor wie is de ING allrisk autoverzekering?

Potentiële aanvragers voor een ING allrisk autoverzekering hebben het volgende profiel nodig:

 • In bezit zijn van een geldig rijbewijs (er is geen maximum leeftijd);
 • U, of uw partner moet eigenaar van de auto zijn;
 • De personenauto mag alleen op een particuliere naam staan;
 • Bij een allrisk autoverzekering (WA Casco) mag de te verzekeren auto niet ouder zijn dan 25 jaar;
 • Uitgesloten zijn auto’s op een grijs kenteken, zakelijke auto’s en tijdelijke kentekens op importauto’s.

 

Wat zijn de voordelen van een ING allrisk autoverzekering?

Als u een ING allrisk autoverzekering afsluit dan ontvangt u 10% korting op andere ING schadeverzekeringsproducten. Daarnaast bent u na de bevestiging van de aanvraag al gelijk verzekerd. U rijdt dus gelijk verzekerd naar huis met uw ING allrisk autoverzekering. Daarnaast kunt u geheel vrijblijvend een opzegbrief thuis ontvangen waarmee u heel eenvoudig uw allrisk autoverzekering bij uw bestaande aanbieder kan opzeggen. Eenvoudiger kan het niet!

 

Wat zijn de kenmerken van een ING allrisk autoverzekering?

Een van de allerbelangrijkste kenmerken van een ING allrisk autoverzekering is dat uw auto ook gedekt is door schades die u zelf veroorzaakt. Schades zoals bijvoorbeeld botsen, slippen, omslaan, te water of van de weg raken. Daarnaast, als u een nieuwe auto heeft dan is deze met een ING allrisk autoverzekering de 1ste 2 jaar tegen nieuwwaarde verzekerd! Als u dus schade krijgt en uw auto is total loss dan ontvangt u een geheel nieuwe auto!

 

Hoe kunt u een ING allrisk autoverzekering aanvragen?

Als u een ING allrisk autoverzekering wilt aanvragen dan dient u dit online te doen of via een ING kantoor bij u in de buurt. U heeft wel een aantal gegevens nodig om de allrisk autoverzekering aan te vragen. Zo heeft u nodig:

 • Kenteken van het te verzekeren voertuig;
 • Huidig aantal schadevrije jaren;
 • Opgave van het aantal schadevrije jaren van uw vorige verzekeraar;
 • Kentekenbewijs deel I en deel II (meldcode)

 

Wat zijn de Unique Selling Points van een ING allrisk autoverzekering?

Met een ING allrisk autoverzekering krijgt u tot wel 85% premiekorting bij schadevrij rijden. Daarnaast ontvangt u nog eens 10% korting op andere doorlopende schadeverzekeringen van ING. Heeft u meerdere auto’s? Deze kunnen allemaal op een polis waardoor u nog extra korting krijgt. Tevens heeft u geen eigen risico als u uw auto laat maken met het ING-schadeherstelnetwerk.

Dit is een uitgebreid netwerk van schadeherstellers in Nederland die u een aantrekkelijk voordeel kunnen opleveren. Als u uw auto namelijk laat maken bij een van de schadeherstellers in het netwerk dan betaald u als klant geen eigen risico!. Daarnaast heeft u met uw allrisk autoverzekering ook nog eens voordelen zoals een gratis vervangende auto bij reparatie, u hoeft niets voor te schieten bij reparatie en u heeft tot 5 dagen gratis vervangend vervoer bij total loss.

Zo ziet u een ING allrisk autoverzekering biedt voordeel!